Asociatia pentru Realizarea Tinerilor prin Educatie - ARTE

Asociatia pentru Realizarea Tinerilor prin Educatie - ARTE

Biblioteca ARTistica „Dimitrie Cuclin”

Status: Fundraising

Biblioteca ARTistica „Dimitrie Cuclin” este un proiect initiat de Asociatia pentru Realizarea Tinerilor prin Educatie -ARTE, pentru partenerul nostru, Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galati si reprezinta un prim semnal dat comunitatii, ca numai „Prin educatie schimbam o generatie! “.

[ Show more ]

640 RON

Sumă:

3

Galantomi:

7

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Biblioteca ARTistica „Dimitrie Cuclin” este un proiect initiat de Asociatia pentru Realizarea Tinerilor prin Educatie -ARTE, pentru partenerul nostru, Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galati si reprezinta un prim semnal dat comunitatii, ca numai „Prin educatie schimbam o generatie! “.

ONG-ARTE incearca astfel sa raspunda unei nevoi mai vechi a acestei institutii de invatamant care este bine cunoscuta atat la nivel intern, cat si extern, la primarie cat si de alte organizatii. Din anul 2013, cu aprobarea consiliului de administratie a liceului, biblioteca a fost mutata intr-o sala mare, corespunzatoare scopului acesteia, la etajul intai al unuia din corpurile principale ale scolii. Biblioteca este coordonata de o persoana de specialitate si detine cateva zeci de exemplare de carti, dar si cateva materiale de specialitate (partituri, atlase s.a.). In prezent insa, ea nu este o biblioteca functionala pentru elevii liceului fiind lipsita: de spatiu de depozitare sigur pentru carti (sunt rafturi vechi, indoite care stau sa se rupa sub greutatea cartilor), de mobilier specific pentru beneficiari (scaune si mese), cat si de infrastructura absolut necesara unei biblioteci scolare (calculatoare, acces la internet, videoproiector, aparat de multiplicat, aer conditionat, s.a.).

Principalii beneficiari ai proiectului sunt copiii si tinerii talentati care studiază disciplinele vocationale la Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galati si care alcatuiesc grupul tinta, cat si cadrele didactice indrumatoare.

Rolul educativ al unei biblioteci este recunoscut de societatea noastra. Accesul beneficiarilor la biblioteca tine in primul rand de existent acesteia, de interesul acordat in gestionarea ei de cei in masura sa o faca, de ceea ce ofera ea (dotare, carti, confort) si nu in ultimul rand de interesul beneficiarului.

Noi sustinem o idee plecata din interior, din cadrul liceului, unde parinti si profesori au constatat aceasta necesitate. In calitate de ONG educativ, am fost de acord cu ideea proiectului, o sustinem si depunem toate eforturile pentru ca ea sa fie dusa pana la capat in beneficiul elevilor scolii (aprox. 700 de elevi/an).

Prima actiune pe care am inititat-o in acest sens, a fost sa gasim o firma de specialitate interesata de planul nostru, nefinantabil la acea data.

A urmat realizarea unui plan grafic al bibliotecii dupa standardele in vigoare, adaptabil spatiului existent, urmat de o oferta de pret.

Din bugetul propriu, asociatia noastra a facut donatii de carte catre biblioteca cat si mici investitii la nivel de infrastructura.

La nivel macro, prin acest proiect se rezolva o problema veche sesizata de parinti si profesori. Biblioteca artistilor va fi deschisa pentru documentare tuturor elevilor din grupul tinta, dar si pentru profesori. Elevii vor avea acces la imprumutul de carti pentru orele de cultura generala, dar si pentru orele de specialitate. Avand in vedere specificul liceului vom pune accent deosebit pe accesul la materiale de specialitate, iar cu ajutorul internetului elevii vor putea face auditii, vor avea acces la concerte şi expoziţii on-line, s.a.. Elevii si profesorii isi vor putea imprima partituri si alte materiale necesare studiului si isi vor putea petrece in mod constructiv timpul liber (pauzele si numeroasele ferestre dintre ore), fara sa mai stea afara pe vreme nefavorabila, ore in sir, asa cum se intampla in prezent. In biblioteca se vor putea tine ore deschise, diverse manifestari artistice, expozitii.
Referindu-ne strict la finantarea obtinuta cu ajutorul Fundatiei Comunitare din Galati, cu ajutorul acesteia incercam sa acoperim costurile ce tin de dotarea cu mobilier adaptat la spatiul existent al salii.

In privinta asigurarii unei minime infrastructuri, respectiv, dotarea cu echipamente IT, intentionam ca pe aceasta parte sa o rezolvam prin donatii. Impreuna cu jurnalisti si bloggeri, oameni cu mare deschidere catre public, vom desfasura campanii de strangere de fonduri pe care le vom utiliza pentru restul dotarilor: videoproiector, UPS, aparat de multiplicat, aer conditionat si altele.

Stiut fiind faptul ca bugetul institutiilor de invatamant, in prezent, nu permite achizitia de obiecte de inventar, liceul de arte va fi responsabil cu igienizarea spatiului, cu reparatiile si asigurarea materialelor consumabile, si de intretinere, aferente unei bune functionari a bibliotecii.